Kontakt Vardagar 10.00 - 17.00

073-354 58 97

Övrig tid epost

monica@drakstaden.com

                Öppet

              Mån-Tors  

            17.30-21.00

               Lör-Sön 

            12.00-17.00

                 

    Information         

Information Drakstaden SSK


Drakstaden Skatepark i Sundsvall är en mötesplats med spontanidrott, där sporterna Skateboard, Bmx och inlines utövas. Verksamheten har i dag ca 800 aktiva medlemmar, och intresset ökar allt mer.


Verksamheten drivs av den ideella föreningen Drakstaden Sub Sport klubb, som startades 1999.


Skateparken har öppet på vardagarna, och även under helgerna. På dagtid besöks Drakstaden regelbundet av elever från olika skolor, som har någon av sporterna som idrottsval, och skolor - och andra grupper - har också möjlighet att förlägga friluftsdagar hos oss. Under skolornas lov bedrivs särskild lovverksamhet, ofta med utökat öppethållande, instruktörer och lägerverksamhet.


Drakstaden har även särskilda nybörjar-satsningar, som resulterat i att allt fler söker sig till verksamheten. Här finns en stor ålderspridning, och i skateparken råder en omtalad trevlig stämning, där dom äldre ungdomarna hjälper dom yngre, och dessutom tjänar som förebilder.


Verksamheten bygger på ungdomarnas egna insatser och engagemang. Detta innebär, bland annat, arbete i vår kafeteria och i kassan, städning och skötsel av lokalen, rampbyggen, arbete som instruktörer och under lägerverksamhet. En hel del arbete läggs även ner vid uppvisningar och tävlingar.


Vi har regelbundna möten för styrelsen, och även för alla som arbetar återkommande med dom tidigare nämnda uppgifterna. Med andra ord så läggs ett fantastiskt arbete ner av ungdomarna själva, och detta har skapat en väl fungerande verksamhet, där alla strävar mot ett gemensamt mål, och är måna om att ta hand om lokalen. Vi har tydligt fått se vikten av ungdomarnas delaktighet och eget ansvar!


Drakstaden Skatepark har blivit en mycket viktig mötesplats för många av Sundsvalls barn och ungdomar, och sporterna som utövas här, är mycket viktiga alternativ och komplement till dom lagsporter som finns. Här möts barn och ungdomar, med olika bakgrund och från olika delar av kommunen (och även från övriga delar av landet).


Vi är mycket nöjda och stolta över vår verksamhet, med trevlig stämning, och ett stort engagemang.

Prisinfo


Medlemskap är obligatoriskt vid åkning i Drakstaden Skatepark.


Medlemsavgift 200:- (ett år inklusive första inträde) kalenderår.


Åkavgift                      60:-                  Hyra Skate  40:-

Klippkort (10ggr)       350:-                  Hyra BMX    40:-

6 Månaders kort       1600:-                 12 Månaders kort 2300:-

Hyra skatehallen      1000:-


OBS! Prisjusteringar fr o m 2021-01-01

Klippkort (10ggr)      400:-                  Hyra skatehallen 1300:-

 

Uthyrning


Lokalen går att hyra för barnkalas, fredagar-lördagar mellan 17.00-22.00 och Söndagar mellan 17.00-21.00. En förälder/målsman ska då göra bokningen. Drakstaden går också att hyra av mindre grupper som åkt långt för att besöka lokalen, skicka er förfrågan och önskat datum  via SMS (se kontakt).


Kostnad för att hyra skateparken är 1000 kronor, när betalning av hallhyran är klar är bokningen officiell. Man har då tillgång till åkytan, köket, fikarummet och även ett mötesrum samt musikanläggningen. Skateboardar och hjälmar finns att låna.

OBS: Vid avbokning av hallen så måste det göras 10 dagar innan bokningsdagen annars debiteras man hela hyran.


Observera att lokalen hyrs i befintligt skick (det innebär att det ibland kan pågå byggarbete i lokalen, för att förändra och förbättra åkytan- något som i längden förbättrar för alla våra besökare).


Även skolor är välkomna att förlägga sina friluftsdagar på Drakstaden, efter överenskommelse.


Regler


Barn under 10 år får vistas på Drakstaden i vuxens sällskap

Hjälm obligatoriskt upp till 15 år (går att låna/hyra i lokalen)

All användning av tobak, alkohol och droger är förbjuden

Skadegörelse anmäls och innebär ersättningsskyldighet

Ändringar och egna rampkonstruktioner är ej tillåtet

Vaxning förbjudet

All åkning sker på egen risk

Visa hänsyn

Avstägning tillämpas vid oacceptabelt uppförande och då reglerna inte efterföljs